چه رفتاری با نوابغ کشورمان شده که ما به اینجا رسیده ایم؟ برای بیش از ۲۵ سال ایران یکی از بیشترین آمار فرار مغزها را در جهان داشته است. مهاجرت میانگین دست کم ۱۵۰۰۰۰ نیروی با مهارت از ایران برای اقتصاد گران تمام می شود و هزینه هایی بالغ بر میلیاردها دلار در سال در بر دارد.
به کانال تلگرام پویش مردمی حامیان جمشید آرین بپیوندید
کاری کنید که در دنیا دیگران محتاج دانش شما باشند. مجبور باشند زبان شما را یاد بگیرند تا به دانش شما دست پیدا کنند.
روبات تلگرام دوستداران مهندس آرین همه اطلاعات را مطابق خواست شما ارائه میدهد
چندی پیش رضا فرجی دانا، وزیر علوم اعلام کرد: « هر سال 150 هزار نفر از نخبگان ایران، کشور را ترک می کنند.» این یعنی ماهی 12 هزار و 500 نفر یا روزی 410 نفر از نخبگان کشور بدون قصد بازگشت به خارج سفر می کنند. سفر بدون بازگشتی که به گفته وزیر علوم، باعث می شود «سالانه 150 میلیارد دلار» به کشورهای دیگر کمک کنیم و خودمان ضرر ببینیم؛ یعنی برای هر یک دانش آموخته مهاجرت کرده، یک میلیون دلار. ضرری که باعث شده ایران در زمینه فرار مغزها در میان کشور های دنیا در رتبه دوم قرار گیرد.
بر اساس نتیجه تحقیقاتی که صندوق بین المللی پول در سال 1999 انجام داده است، ایران در میان کشورهای در حال توسعه بیشترین میزان مهاجرت نخبگان را به خود اختصاص داده است. به طوری که نزدیک به 150 هزار نفر از بهترین جوانان و نخبگان ایرانی هر سال کشور را ترک می کنند. این صندوق بین المللی همچنین در گزارش سال 2009 خود نیز اعلام کد ایران در میان 91 کشور توسعه یافته و توسعه نیافته بیشترین میزان فرار مغزها را به خود اختصاص داده است. به طوری که در حال حاضر 250 هزار مهندس و فیزیکدان ایرانی و بیش از 170 هزار ایرانی با مدارک علمی بالا در ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند. حتی بر اساس تحقیقات نهاد ملی علوم 89 درصد از ایرانی هایی که به آمریکا پرواز کرده اند پس از اخذ مدرک دکترا در این کشور برای همیشه می مانند و اقامت می گیرند.
بر اساس آمارها همچنین در سال 2011 و 2012 هم در حدود 8/48 از کل دانشجویان فارغ التحصیل لیسانس، ایران را ترک کرده اند. از سویی دیگر موج جدیدی از مهاجرت ها درست دو سال بعد روی می دهد، زمانی که دانشجویان فوق لیسانس خود را گرفته و برای کسب دکترا از ایران خارج می شوند. خارج می شوند تا به کشورهای دیگر بروند. کشورهایی که در صدر آنها امریکا و کانادا قرار دارد و در این سویش هم دانشکده مهندسی دانشگاه شریف.
به کانال تلگرام پویش مردمی حامیان جمشید آرین بپیوندید
در این ویدیو مهندس جمشید آرین، مخترع نابغه ایرانی خودروهای الکتریک هوشمند، سند در دست پشت دیوار کارخانه اش که تصرف شده ایستاده و از ظلم هایی که در حقش شده می گوید.
واقعا متأثر کننده است.
جایگاه یک مخترع نابغه در کشور ما کجاست؟ چرا کسی به فریاد جمشید آرین نمی رسد؟
این فیلم ده دقیقه ای را در سایت آپارات ببینید
برای دسترسی آسانتر به همهی اطلاعات مورد نیاز درخصوص جمشید آرین، از روبات تلگرام طراحی شده استفاده نمایید:
خودروی آریانا iEV2 توسط مهندس جمشید آرین، سال ۱۳۹۱ در زیباکنار طراحی و ساخته شده است. این خودرو با یکبار شارژ و با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت قادر است ۳۰۰ کیلومتر را طی نماید. خودروی iEV2 نیاز به بنزین و تعویض روغن ندارد و ۱۰۰٪ ساخت ایران می باشد.
چرا ما می توانیم اما قرار نیست بتوانیم؟
ویدیوی مربوط به این خودرو را در سایت آپارات ببینید
برای دسترسی آسانتر به همهی اطلاعات مورد نیاز درخصوص جمشید آرین، از روبات تلگرام طراحی شده استفاده نمایید: